Lorem Ipsum

Kalendár

Narodeniny a meniny

Dnes (Sobota 20.4.2024)
Mgr. Marcel Záleha
Pozajtra (Pondelok 22.4.2024)
Slavomír Maxa (I.)

Novinky

  • Zápis detí do 1.ročníka sa uskutoční elektronicky už od

    1.4.2024- 30.4.2024

    na: https://zskokosovce.edupage.org/? ( el. prihláška, vyplniť, odoslať)

    S vytlačenou prihláškou podpísanou oboma rodičmi , rodným listom dieťaťa, občianskym preukazom rodiča sa na Vás tešíme osobne 4. apríla 2024 od 14:00 – 17:00 v škole. Prihlášku môžeme spoločne vypísať a vytlačiť aj v škole počas zápisu. Zápis sa uskutoční v daný deň za účasti dieťaťa.

  •  2% z dane

    Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj náš neinvestičný fond Včielka.

    Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.

    Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2 %!

    Finančné prostriedky budú použité na účely:

    -skvalitnenia výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

    -skvalitnenie vybavenia školy

    Zamestnanci požiadajte mzdárku v práci o tlačivá, ktoré stačí podpísané doniesť do školy, živnostníci a firmy môžete darovať 2% priamo cez DP.

  • Svetový deň zdravia sme si v našej škole pripomenuli vychádzkou do krásnej prírody v rekreačnej oblasti Sigord.

  • Naša škola sa v tomto školskom roku zapojila do projektu Zdravý úsmev. Cieľom projektu je výchova žiakov k ústnemu zdraviu. Tento projekt má napomôcť rozvoju preventívnej starostlivosti dieťaťa o vlastné zúbky už v jeho najútlejšom veku. Prevencia vedie k zníženiu výskytu zubných kazov u detí a tým aj k zníženiu nákladov na ich liečbu. Výchovou k ústnemu zdraviu sa predíde celkových ochoreniam dieťaťa následkom infekcie šíriacej sa z hnisavých ložísk pokazených zubov.

  • 22. marca sa od roku 1993 po celom svete oslavuje Svetový deň vody. Valné zhromaždenie OSN vyhlásilo tento deň na pripomenutie si dôležitosti vody pre celú našu planétu, ktorá je v mnohých krajinách nedostupná v potrebnej kvalite a poukazuje na starostlivosť a ochranu vodných zdrojov na Zemi.Aj žiaci našej školy si pripomenuli tento deň celodennými aktivitami .

Novinky

Kalendár

Narodeniny a meniny

Dnes (Sobota 20.4.2024)
Mgr. Marcel Záleha
Pozajtra (Pondelok 22.4.2024)
Slavomír Maxa (I.)

Sobota 20. 4. 2024

Kontakt

  • Základná škola Kokošovce
    Kokošovce 121,082 52
  • +421 x 0517798112

Mapa

Počet návštev: 340169
  • Kurz finančnej gramotnosti

    Dňa 27.6.2023  si žiaci testovali úroveň svojej finančnej gramotnosti.Vytvorili si obchodíky s rôznym tovarom, banku, poštu,   reštauráciu, módny salón, nechtové šúdio... kde za ponúkaný tovar a služby prijímali finančnú hotovosť, ktorú si vopred pripravili. V praxi si tak vyskúšali prijímanie a vydávanie peňazí a  riešenie rôznych situácií , ktoré nastali pri kontakte zákazníka so zamestnancami rôznych zariadení a inštitúcií. Veríme, že tento Kurz finančnej gramotnosti  privedie žiakov k tomu, aby sa zamysleli nad skutočnými hodnotami a aby peniaze začali vnímať ako nevyhnutnosť, ktorá im pomôže zabezpečiť životné potreby, ale nie ako jediný životný cieľ.

  • ŠvP v Tatranskej Štrbe

     

     

    Dňa 5.6.-9.6.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili Školy v prírode ďalšiev krásnom prostredí Vysokých Tatier, v Tatranskej Štrbe v penzióne Rysy. Navštívili sme digitálnu galériu Poliankovo v Tatranskej Polianke, múzeum TANAPU v Tatranskej Lomnici, vyhliadkovú Vežu snov na Štrbskom Plese.Aj keď nám počasie neprialo, utužili sa priateľské vzťahy medzi deťmi, posilnila sa ich fyzická zdatnosť ako aj vzťah k enviromentálnej výchove. Deti  sa vrátili domov  plní nezabudnuteľných spomienok a zážitkov.(ďalšie fotky sú vo fotoalbume)

    ​​​​​​​

  • MDD v ŠKD

    Deti oslávili svoj sviatok 1.6.2023 zábavno športovým popoludním v ŠKD.Svoju pohybovú zdatnosť preukázali v rôznych športových súťažiach. S veľkou energiou sa pustili do všetkých aktivít.Heslo akcie bolo :Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa,zabaviť sa.Všetci súťažiaci dostali sladkú odmenu.

  • Tajga

    Bez lesov by nebol kyslík a bez kyslíka by na Zemi neexistoval život v podobe, v akej ho poznáme. Tajga – základný prvok ekosystému našej planéty. Tieto husté lesy, ktoré pokrývajú obrovskú plochu, premieňajú každý deň obrovské množstvo oxidu uhličitého na dýchateľný vzduch.O drsnom živote ľudí v tajge sa deti dozvedeli vo vzdelávacom programe Tajga.

  • Deň matiek

    21. máj 2023 bol venovaný mamičkám.V túto krásnu májovú nedeľu   deti našej školy vystúpili s kultúrnym programom aby sa zavďačili mamkám za ich lásku a starostlivosť. Maminám pripravili aj vlastnoručne vyrobé darčeky-sviečku z včelieho vosku a anjela,ktorého vymodelovali z hliny.

  • Pozvánka

  • Vyhlásenie o bezpríznakovosti

  • Včelár v škole

    2.5.2023 sa v škole uskutočnilo náučno-zážitkové stretnutie so  včelárom Michalom a s jeho včielkami. Vysvetlil deťom, prečo sú včielky veľmi dôležité,čo včielky robia v úli, čo na kvetoch, ako vzniká med, načo využívame včelie produkty.Deti sa dozvedeli čo robia včielky počas celého roka, aké úkony vykonáva včelár v jednotlivých ročných obdobiach, či včielky spia, ako sa dostane med z úľa do fľaše.Včelár Michal ukázal deťom včelárske náradie a poučil ich o tom, na čo sa používa, opísal prácu včiel , ktoré deti videli v pozorovacom úli.Žiaci ochutnali oplátky s pravým slovenským  medom a každý si vyrobil sviečku z včelieho vosku. Pútavé rozprávanie o živote a význame včielok deti veľmi zaujalo.Ďakujeme

     

     

  • Deň Zeme

    Svetový Deň zeme nezostal bez povšimnutia ani v našej základnej škole. Tento tematický deň sme si pripomenuli rôznymi aktivitami. Zorganizovali sme prehliadku spojenú s prezentáciou vlastných eko modelov, vytvorených z odpadových materiálov. Niektoré deti maľovali prírodnými farbami- kvetmi, hlinou, trávou... Žiaci predviedli úžasné výtvory.Pozreli sme si náučné rozprávky o triedení a recyklácii odpadu...Deti sa dozvedeli, prečo je potrebné triediť odpad.Vyskúšali si triediť  odpadový materiál, aby životné prostredie ostalo krásne a čisté aj pre budúce generácie.Pri tvorbe projektov sme si spoločne zaspievali pieseň Naša Zem.Veríme, že sa v tento deň deti veľa naučili a urobia všetko preto, aby naša ZEM ostala naďalej krásna a čistá.

     

  • Pozvánka

    Zápis detí do 1.ročníka sa uskutoční elektronicky už od 

     1.4.2023- 30.4.2023 na:  https://zskokosovce.edupage.org/?                                                                     

     ( el. prihláška, vyplniť, odoslať)

    S vytlačenou prihláškou podpísanou oboma rodičmi , rodným listom dieťaťa, občianskym preukazom rodiča sa na Vás tešíme osobne 3. apríla 2023 od 14:00 – 17:00  v škole. Prihlášku môžeme spoločne vypísať a vytlačiť aj v škole počas zápisu. Zápis sa uskutoční v daný deň za účasti dieťaťa.

  • 2%

    2%

    Vážení rodičia a priatelia školy!

    V súlade s § 50 zákona 595/2003 Z.z. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov,ktorý v ods.4 umožńuje daňovníkovi poukázať sumu zodpovedajúcu 2 % zaplatenej dane v prospech ním určenej právnickej osoby, ktorou môžu byť inštitúcie, ktoré sú uvedené v Notárskom centrálnom registri určených právnických osôb.

    Zákon Vám umožňuje darovať 2% zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj náš neinvestičný fond Včielka.

    Tento dar od Vás nám pomôže, nič Vás nestojí,pretože daň by ste inak odviedli štátu.Vaše 2 % nám pomôžu pri rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.Finančné prostriedky budú použité na účely uvedené v štatúte n.f. Včielka.

    Každé euro škole pomôže.

    1. Do 31. marca 2023 - podanie daňových priznaní-FO, ktoré podávajú daňové priznanie + právnické osoby- Vyhlásenie je súčasťou daňového priznania.

    2 Do 30. apríla 2023 zasielanie daňových priznaní, za ktorých daňovú povinnosť vyrovná zamestnávateľ( zamestnanec okrem vyhláenia zasiela aj potvrdenie o zaplatení dane.)

    3. Ak Vás zdaňuje zamestnávateľ , môžete potvrdenie o zaplatení dane a vyhlásenie o poukázaní 2 % z dane poslať v zalepenej obálke do 24.4.2023, po dieťati triednemu učiteľovi.

    4.My zabezpečíme, aby sa dostali na príslušné daňové úrady do 30.4.2023.

    5. Tlačivá:Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane  si môžete vyzdvihnúť u riaditeľky školy.

    ĎAKUJEME VÁM !

  • Maľovanie kraslíc

    Aj tento rok si deti v ŠKD spolu s pani vychovávateľkou chystali kraslice na Veľkú noc.Opäť nová technika deti zaujala a výsledok stál za to.

  • Súťaž o najkrajšiu kraslicu

    5.4.2023 sme vyhodnotili súťaž o najkrajšie vyzdobenú kraslicu. Do súťaže sa zapojili skoro všetci žiaci 1.-4. ročníka. Žiaci pri vyzdobovaní  veľkonočných vajíčok použili rôzne techniky. Za najoriginálnejšie vyzdobené kraslice boli žiaci odmenení sladkými dobrotami.

  • OZNAM -ŠJ

    Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

    o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

     

    S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“),
    ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

     

    Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

    • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ[1] odobralo obed,
    • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
    • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

    V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

    • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
    • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

     

    Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka),  ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania:..............................(uviesť adresu, príp. iný obvyklý spôsob doručovania využívaný školskou jedálňou, napr. schránka v  školskej jedálni), a to najneskôr v termíne do ........................  V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov (zariadenie školského stravovania, ako prílohu tejto informácie, môže rodičovi zaslať aj zápisný lístok stravníka alebo uviesť iný obvyklý spôsob zápisu na stravovanie).

     

    V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

     

     

     

  • Deň vody

    Prvý Svetový deň vody sa uskutočnil 22.3.1993 a odvtedy je jeho cieľom neustále pripomínanie dôležitosti a významu vody a motivovanie ľudí k jej ochrane a šetreniu.My sme si tento deň pripomenuli rôznymi aktivitami 22.3.2023. Voda je najrozšírenejšou a najdôležitejšou látkou na svete, bez ktorej by život na Zemi nebol možný.

  • Hrnčiarstvo

    Aj napriek tomu, že je ľudovej umeleckej výroby stále menej, existujú ešte nadšenci, ktorí sa ľudovým remeslám venujú aj v súčasnej dobe. Aj vďaka nim sa remeslá udržiavajú pri živote. Aby naše deti nezabúdali na tradície našich predkov, tak sme 21.3.2023 pozvali do našej školy ľudovú remeselníčku, ktorá sa venuje hrnčiarstvu. Deti si mali možnosť vyskúšať svoju zručnosť pri práci s hlinou, s hrnčiarskym kruhom a získať nové poznatky o najstaršom remesle . Z hliny si vyrobili krásnych anjelov, ktorých po vypálení v peci vymaľujú a podarujú svojim blízkym.

     

  • EXKURZIA

    15.3.2023 sme pre žiakov našej školy zorganizovali prírodovedno-vlastivednú exkurziu do Starého Smokovca, odkiaľ sme sa pozemnou lanovkou presunuli na Hrebienok.V Tatranskom ľadovom dóme, ktorý sme si pozreli  sa umelci inšpirovali sakrálnou Bazilikou Božieho hrobu v Jeruzaleme. Ľadová stavba ukrýva symboliku v ceste bolesti, ktorú na krížovej ceste prešiel Ježiš.  Po vstupe do ľadovej kupoly sme videli symbolickú Krížovú cestu Via Dolorosa.Táto majestátna ľadová stavba, ktorá nemá na Slovensku obdobu nás očarila  precíznou prácou a detailmi, ktoré zvýraznílo pôsobivé osvetlenie. Na Hrebienku sme si pozreli aj miniatúry chát, ktoré sa v Tatrách nachádzajú. Po chutnom obede sme navštívili Tricklandiu v Starom Smokovci -galériu trick-artu a optických ilúzií.V jej priestoroch sme videli 5 trick-artových obrazov, rozšírenú realitu, antigravitačné miestnosti, najkrajšie zrkadlové bludisko v strednej Európe a iné.Deti sa vracali domov plné dojmov a nezabudnuteľných zážitkov.

  • POZVÁNKA

  • Sférické kino

    Nový spôsob vzdelávania pre deti sa realizuje aj na našej škole.  1. marca 2023 si žiaci pozreli  dokumentárny film Vesmír prostredníctvom sférického kina, ktorý vo vnútri kupoly poskytuje neuveriteľný pohľad do sveta vesmíru, ktorého sa žiaci stávajú súčasťou.Sférický projekčný systém vnútri kupoly poskytuje neuveriteľný 360° výhľad, aký nemôže poskytnúť žiadne dnešné kino. Jeho cieľom je inšpirovať deti k prirodzenému osvojovaniu si informácií. Filmy deti vťahujú do deja a zároveň poskytujú vzdelávací obsah.Žiakom sa premietanie veľmi páčilo a bol to pre nich neuveriteľný zážitok.

     

  • Hviezdoslavov Kubín

    28.2.2023 nám žiaci prvého až štvrtého ročníka sprostredkovali krásny umelecký zážitok. Vďaka recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín sme sa aj v tomto školskom roku mohli preniesť prostredníctvom poézie a prózy do sveta fantázie. Poctivá príprava našich žiakov sa odzrkadlila na ich skvelých umeleckých výkonoch. Veľká vďaka preto patrí nielen pani učiteľkám za ich prípravu, ale aj rodičom za  podporu.Všetkým súťažiacim srdečne gratulujeme.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Kokošovce
    Kokošovce 121,082 52
  • +421 x 0517798112

Fotogaléria