Lorem Ipsum

Kalendár

Narodeniny a meniny

Novinky

  • Zápis detí do 1.ročníka sa uskutoční elektronicky už od

    1.4.2024- 30.4.2024

    na: https://zskokosovce.edupage.org/? ( el. prihláška, vyplniť, odoslať)

    S vytlačenou prihláškou podpísanou oboma rodičmi , rodným listom dieťaťa, občianskym preukazom rodiča sa na Vás tešíme osobne 4. apríla 2024 od 14:00 – 17:00 v škole. Prihlášku môžeme spoločne vypísať a vytlačiť aj v škole počas zápisu. Zápis sa uskutoční v daný deň za účasti dieťaťa.

  •  2% z dane

    Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj náš neinvestičný fond Včielka.

    Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.

    Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2 %!

    Finančné prostriedky budú použité na účely:

    -skvalitnenia výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

    -skvalitnenie vybavenia školy

    Zamestnanci požiadajte mzdárku v práci o tlačivá, ktoré stačí podpísané doniesť do školy, živnostníci a firmy môžete darovať 2% priamo cez DP.

  • Svetový deň zdravia sme si v našej škole pripomenuli vychádzkou do krásnej prírody v rekreačnej oblasti Sigord.

  • Naša škola sa v tomto školskom roku zapojila do projektu Zdravý úsmev. Cieľom projektu je výchova žiakov k ústnemu zdraviu. Tento projekt má napomôcť rozvoju preventívnej starostlivosti dieťaťa o vlastné zúbky už v jeho najútlejšom veku. Prevencia vedie k zníženiu výskytu zubných kazov u detí a tým aj k zníženiu nákladov na ich liečbu. Výchovou k ústnemu zdraviu sa predíde celkových ochoreniam dieťaťa následkom infekcie šíriacej sa z hnisavých ložísk pokazených zubov.

Novinky

Kalendár

Narodeniny a meniny

Piatok 3. 5. 2024

Kontakt

  • Základná škola Kokošovce
    Kokošovce 121,082 52
  • +421 x 0517798112

Mapa

Počet návštev: 341643
  • Hviezdoslavov Kubín

    28.2.2023 nám žiaci prvého až štvrtého ročníka sprostredkovali krásny umelecký zážitok. Vďaka recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín sme sa aj v tomto školskom roku mohli preniesť prostredníctvom poézie a prózy do sveta fantázie. Poctivá príprava našich žiakov sa odzrkadlila na ich skvelých umeleckých výkonoch. Veľká vďaka preto patrí nielen pani učiteľkám za ich prípravu, ale aj rodičom za  podporu.Všetkým súťažiacim srdečne gratulujeme.

  • Snehová kráľovná

    14.2.2022 sme pre žiakov pripravili Valentínske prekvapenie v podobe bábkového divadelného predstavenia Snehová kráľovná.Rozprávka sa deťom veľmi páčila, čo prejavili veľkým potleskom.

  • Fašiangový karneval

    Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy a hlavne obdobím karnevalov. A takýto fašiangový karneval nechýbal ani v našej škole.

    Dňa 13.2.2023  sa naša škola premenila na rozprávkové kráľovstvo plné postavičiek a detských masiek.

    Žiaci sa vo svojich maskách predviedli v ŠKD a počas toho ich sledovala svojim bystrým okom naša porota. A nemali to vôbec jednoduché. Porota oceňovala nápad, tvorivosť a jedinečnosť masky. Rozhodovanie poroty bolo náročné, vyžadovalo to aj určitý čas, ale s výsledkom sme boli všetci spokojní.Prvých päť najoriginálnejších masiek bolo odmenených diplomom a vecnými cenami. Zvyšné masky dostali ceny útechy. Po predstavení sa všetkých masiek začala voľná zábava. Najviac sa však všetci tešili na sprievodné súťaže. Súčasťou karnevalu bolo aj občerstvenie v podobe keksíkov, koláčikov, čaju. Všetci sa perfektne zabavili, vytancovali, vyskákali. V takejto atmosfére sa niesol celý karneval, zabávali sa všetci. Už teraz sa tešíme, že sa takto spoločne stretneme aj o rok.

     

    13.2.2023 sa naši žiaci 

  • Ezopove bájky

    Herečky z Divadla Babadlo predviedli deťom hrané Ezopove bájky 31.1.2023 ako odmenu za ich polročné úsilie v škole. Na pódiu v kokošovskom kultúrnom dome sa vystriedali myši, sova alebo bocian.Deti si však najviac obľúbili prefíkanú a pažravú líšku.Herci z divadla sa rozhodli svoje predstavenie výrazne spestriť. Svoju hru postavili na viacerých príbehoch z Ezopových bájok, ktoré doplnili piesňami. Pri hraní využívali bábky ale napríklad aj herecké postavy líšky a vlka. Deti sa zabávali, niektoré sa do hry zapájali svojimi výkrikmi a na konci si mohli vziať nejaké to ponaučenie.

  • Spracovanie vlny

    13.1.2023 navštívila našu školu pani Mádziková, ktorá  deťom porozprávala o chove oviec, o ich úžitku pre človeka...Názorne im ukázala ako sa ručne dá spracovať vlna.Pre deti to bolo veľmi zaujímavé, pretože sa nielen veľa dozvedeli, ale mnohé úkony pri spracovaní vlny si mohli aj vyskúšať.

  • POZDRAV

  • Netradičná výroba vianočných pozdravov

    Zhotovenie vianočných pozdravov bolo tento rok výnimočne netradičné. Naše deti si vyskúšali ako sa vyrába papier za pomoci pani vychovávateľky . a to vlastnoručne. Týmto náročným ale zároveň zábavným  procesom boli deti poučené o podstate recyklácie papiera a ochrany našej planéty. Dúfame, že obdarovaní sa pozdravom potešili a spríjemnili im vianočnú atmosféru. :)

  • Opäť spolu...

    22.12.2022 -posledný deň pred prázdninami sme strávili spolu s Vincentom a Peťkou, ktorí nás prišli pozrieť.Tieto deti už od septembra navštevujú školu v Taliansku.Všetci spolužiaci sa už na nich veľmi tešili.Peťka a Vincent nám porozprávali, ako sa im v škole darí, čo sa učia, odkiaľ majú spolužiakov,ako sa im v Taliansku páči...Krajší vianočný darček,ako spoločne strávené chvíle s bývalými spolužiakmi si deti našej školy asi nemohli priať.Ich rozžiarené očká  keď zbadali Peťku a Vincka vo dverách hovorili za všetko...

  • Prerušenie vyučovania

    Riaditeľstvo školy Vám oznamuje,  že z dôvodu narastajúcej chorobnosti žiakov , so súhlasom zriaďovateľa školy a RÚVZ v Prešove, bude od štvrtka 15. 12. 2022 do piatka 16. 12. 2022 škola zatvorená.Sú vyhlásené chrípkové prázdniny. Vyučovací proces bude riadne pokračovať od pondelka 19. 12. 2022.

     

     

     

     

  • Stretnutie s Mikulášom

    Celý kraj sťa striebro svieti.

    Príď, Mikuláš, prosia deti.

    Chytro sadaj na sane,

    v obci ťa už čakáme.

    A skutočne prišiel...Kto? No predsa Mikuláš! Zavítal medzi naše deti 11. decembra 2022 , aby sa potešil kultúrnym programom, ktorý  si pre neho deti našej školy nacvičili..Za krásne básne, pesničky, tančeky,scénky  ich odmenil balíčkami  sladkostí.Deti mu  na oplátku otvorili svoje  srdiečko plné radosti a detských snov...

     Mikulášsku atmosféru dodal aj mikulášsky punč a mikulášsky jarmok, do ktorého prispeli výrobkami zo svojej tvorivej dielne  rodičia žiakov  a  zamestnanci školy, čím podporili ZŠ. Ďakujeme. 

  • Zapojenie sa do projektu Dental Alarm

    Žiaci našej školy sa  zapojili do projektu Dental Alarm.Deti sa zúčastnili 4 školení s praktickou inštruktážou kde sa naučili ako sa majú  správne starať o svoje zúbky. Školenia boli na témy: dentálna hygiena,anatómia, patogenita,výživa. Okrem toho  každé dieťa dostalo počas prvého školenia dve zubné kefky a pohárik Curaprox. Súčasne každý získal po školení diplom a rôzne motivačné materiály ako omaľovánky, pexeso ,tetovačky, motivačné kartičky.S prihlásením do Dental Alarmu sa naša škola zapojila aj do zberu použitých kefiek, za ktoré môžeme dostať koše na triedenie odpadu.Školenie bolo veľmi poučné a pre deti taktiež zaujímavé. Správna prevencia zaistí dieťaťu zdravé zúbky po celý život.

  • OZNAM

    OZNAM !
    Školská jedáleň pri MŠ Kokošovce je od 1. 1.2023 v II. finančnom pásme A pre deti MŠ a žiakov ZŠ.
    ZŠ : obed 1,50.- € na jeden deň+ 2,00.- € réžia poplatok  raz za mesiac. V zariadení školského stravovania sa určuje jednotný stupeň finančného pásma pre všetky kategórie stravníkov.

    Prosím rodičov o nastavenie trvalého príkazu na úhradu stravy 30 eur mesačne. Na konci šk.roka Vám bude na účet vrátený preplatok. Za pochopenie ďakujem.

                                    E.Tuhrinská, vedúca šk. jedálne

  • Stretnutie s Mikulášom

  • Odhlasovanie/ prihlasovanie stravy

    Zákonný zástupca dieťaťa/ žiaka odhlasuje a prihlasuje svoje dieťa zo stravy z dôvodu neprítomnosti na výchovno – vzdelávacom procese :

    - telefonicky na čísle 051/ 7798305

    - osobne zamestnancovi MŠ/ŠJ

    Termín odhlasovania a prihlasovania dieťaťa/žiaka: Prihlásiť, alebo odhlásiť zo stravovania je potrebné vopred najneskôr do 14°°hod. v predchádzajúci pracovný deň.

    Odhlásiť zo stravy nie je možné v daný deň a to z dôvodu dodržania všeobecne záväzných právnych predpisov pre školské stravovanie / Zásady správnej výrobnej praxe – HACCP, objednávanie mäsa,zásobovanie potravinami, zeleninou, školským ovocím a pod. .../

    V pondelok, t.j. po víkende rodič odhlási svoje dieťa / žiaka do 8°° hod. - bude to akceptované!

    Inak vyhlásenie a nahlásenie dieťaťa/ žiaka na stravu musí rodič do 14°° hod. v pracovné dni.

    V prípade náhleho ochorenia po príchode zo škôlky/ školy, alebo cez noc ráno volá rodič, že dieťa je choré. Dieťa/ žiaka už v ten deň nevyhlásim, ale máte  právo si prísť pre obed.

    ŠJ pripraví obed do jednorázového obalu (žiadne vlastné nádoby ). Výdaj takého obedu je v čase od 11:15 do 11:30 a ostatné dni choroby musíte vyhlásiť. Ak nemôžete prísť pre obed, bude vydaný ako dupľa pre deti MŠ / žiakov ZŠ.

    Zároveň nám nahlásite do kedy bude dieťa / žiak PN. V prípade  pokračovania PN aj po terrmíne vyhlásenia musíte volať do 14°°hod. a oznámiť pokračovanie PN.

    MŠ/ŠJ má zošit, kde si zapisujeme presne meno dieťaťa/ žiaka, či si príde pre obed ( alebo ho môžeme dať ako dupľu ) a do kedy ho máme vyhlásiť.Dieťa/ žiak pokiaľ bude rodičom vyhlásené do konca týždňa automaticky s ním rátame od pondelka.Zákonný zástupca berie na vedomie, že je povinný v prípade neúčasti svojho dieťaťa/ žiaka na výchovno – vzdelávacom procese dieťa zo stravy včas odhlásiť, alebo uhradiť plnú výšku príspevku na stravovanie za jedlo.                E.Tuhrinská /vedúca ŠJ/

  • ,,Koľko Lásky sa zmestí do krabičky od topánok"

    Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí sa prostredníctvom detí zapojili v našej škole do projektu ,, Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok". Krabičky, ktoré ste so svojimi deťmi s láskou naplnili potešia počas Vianoc osamelých seniorov.Často je to jediný darček, ktorý dostanú. ĎAKUJEME

  • Exkurzia vo Hvezdárni a planetáriu

    Dňa 14.11.2022 sme sa vybrali na exkurziu do Hvezdárne a planetária v Prešove. Naša návšteva pozostávala z dvoch častí. Prvú časť sme absolvovali v prednáškovej miestnosti, kde  nenáročnou formou, rozhovorom otca a synčeka Martina sa žiaci dozvedeli o hviezdnej oblohe, súhvezdiach, o Polárke, o povrchu Mesiaca, o Zemi. Pradávne grécke báje im priblížili Veľkú medvedicu, Malého medveďa a niektoré ďalšie súhvezdia. Deťom boli vysvetlené  javy striedania dňa a noci , ročných období, striedanie mesačných fáz a základný rozdiel medzi hviezdami a planétami.Po skončení filmu sme sa presunuli do planetária. Nasledovala prezentácia náučného programu Alžbetkin vesmír pod umelou hviezdnou oblohou. Podstatou planetária je prístroj-projektor planetária, ktorý umožňuje ukázať oblohu tak, ako vyzerá v ľubovoľnej zemepisnej šírke a v ľubovoľnom čase. Usadili sme sa v pohodlných kreslách a ocitli sa v náručí hviezdnej oblohy. Odborný pracovník hvezdárne nám najskôr popísal prístroj a nasledovala ukážka nočnej oblohy. Spoločne sme hľadali najznámejšie súhvezdia, vypočuli si pritom niekoľko antických mýtických príbehov.  Exkurzia vo Hvezdárni a planetáriu v Prešove bola zaujímavá a poučná. Žiaci si obohatili a prehĺbili  svoje vedomosti a poznatky týkajúce sa vesmíru.

     

     

  • Divadlo Portál -Čáry Máry

    24.10.2022 si deti našej školy pozreli detektívnu rozprávku Čáry Máry v podaní divadla Portál . Bol to príbeh čarodejnice, ktorá na ceste pri pátraní strateného prútika stretla záujímavých ľudí (indiánov,námorníka). Pomocou svojej vytrvalosti, vynaliezavosti a vtipu sa dostala k nečakanému rozuzleniu.Z príbehu plného pesničiek si deti odniesli krásny kultúrny zážitok. 

  • Deň jablka

    21.októbra si každoročne pripomíname medzinárodný deň jablka. Deti v tento deň skúmali  vlastnosti jabĺk, ochutnávali, maľovali, strihali, spievali,tancovali, počítali, rozmýšľali, obliekli sa do farieb jabĺčka. Dozvedeli sa o dôležitosti jabĺk pre naše zdravie a o ich prospešnosti pre naše trávenie. Spoznali, že máme viacero odrôd jabĺk, ktoré sa navzájom líšia vôňou a chuťou. Získali tak nielen nové informácie, ale sa aj zabavili, ochutnali jablkové dobroty.Každé dieťa donieslo jablko do súťaže, kde sa vybralo to najkrajšie  a najchutnejšie.Majitelia týchto jabĺk boli odmenení jablkovým dźúsom.  Naším cieľom bolo nenásilným a hravým spôsobom podporovať u detí konzumáciu zdravého ovocia. Deti boli jablkovým dňom nadšené, veď predsa maškrtiť sa dá i zdravo a učiť zasa hravo.

  • Október-mesiac úcty k starším

    V mesiaci október sa viac ako inokedy venuje pozornosť starším ľuďom, ich životu, starostiam a problémom, ale aj radostiam a spomienkam na mladosť. Jeseň vytvára diela očarujúce ako tá najkrajšia paleta žiarivých farieb. Takýmto krásnym umeleckým dielom je aj človek vo svojej jeseni života. Formoval ho majster ŽIVOT skúškami, radosťami, ale aj trápením a starosťami.

     25.10.2022 pri príležitosti mesiaca úcty k starším sme v sále kultúrneho domu  pripravili posedenie pri káve, čaju a koláčikoch spestrené kultúrnym programom.  Uvili sme kyticu plnú piesní, tancov ,spevu, ale aj hovoreného slova. V závere  sa deti poďakovali za všetko, čo starí rodičia  pre nich robia a obdarovali ich vlastnoručne vyrobenými darčekami. 

  • Návšteva Dopravného ihriska

    5.októbra 2022 žiaci 1.-4.ročníka navštívili detské  dopravné ihrisko v Prešove.Pod odborným vedením zamestnancov DDI žiaci absolvovali teoretickú časť v učebni  a praktickú časť vonku na dopravnom ihrisku.Žiaci si upevnili základné  vedomosti , zručnosti a návyky bezpečného správania sa v cestnej premávke, na pozemných komunikáciách , v pozícii chodca a cyklistu.Overili si vedomosti o dopravných značkách,o dopravných situáciách a správaní sa na vozovke.Po úvodnom preškolení    si žiaci vyskúšali svoje zručnosti v jazde na kolobežkách  a bicykloch. Cieľom Dopravnej výchovy je zníženie a zamedzenie vzniku dopravných nehôd.Všetci si prajeme, aby sa naše deti vracali domov zdravé, aby sa nestávali príčinami, či obeťami dopravných nehôd.Žiakom sa návšteva dopravného ihriska veľmi páčila a domov odchádzali s novými skúsenosťami a zážitkami z jazdy na dopravných prostriedkoch.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Kokošovce
    Kokošovce 121,082 52
  • +421 x 0517798112

Fotogaléria