Lorem Ipsum

Kalendár

Narodeniny a meniny

Novinky

  •  2% z dane

    Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj náš neinvestičný fond Včielka.

    Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.

    Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2 %!

    Finančné prostriedky budú použité na účely:

    -skvalitnenia výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

    -skvalitnenie vybavenia školy

    Zamestnanci požiadajte mzdárku v práci o tlačivá, ktoré stačí podpísané doniesť do školy, živnostníci a firmy môžete darovať 2% priamo cez DP.

  • Každý rok sa v našej škole koná školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Svoje nadanie a recitačné schopnosti tento rok 12. marca 2024 predviedlo niekoľko súťažiacich. Recitátori súťažili v prednese poézie . Žiaci príjemne prekvapili výberom textov, umeleckým podaním, vtipnými pointami či prácou s publikom. Úspešní účastníci školského kola : Slávko Maxa, Bhumi Múková, Veronika Sedláková, Katka Oravcová boli odmenení diplomami a krásnymi knižkami. Blahoželáme.

  • Fašiangy sú obdobím zábavy a maškarných karnevalov.V jedno fašiangové popoludnie sa v ŠKD žiaci našej školy premenili na rôzne rozprávkové bytosti. Trieda sa zrazu rozjasnila farebnými stuhami, balónmi, rôznými maskami,ožila detskou vravou a veselou hudbou. Po prehliadke masiek si deti zatancovali, zasúťažili a pomaškrtili na rôznych dobrotách.Najkrajšie masky boli odmenené peknými cenami a diplomami.Z ceny útechy sa tešili ostatné masky. Karneval sa deťom veľmi páčil a už teraz sa tešia na ten ďalší v budúcom školskom roku.

Novinky

Kalendár

Narodeniny a meniny

Piatok 29. 3. 2024

Kontakt

  • Základná škola Kokošovce
    Kokošovce 121,082 52
  • +421 x 0517798112

Mapa

Počet návštev: 337605
  • Zápis žiakov do 1. ročníka

  • 2% z dane

     2% z dane

    Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj náš neinvestičný fond Včielka.

    Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.

    Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2 %!

    Finančné prostriedky budú použité na účely: 

    -skvalitnenia výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

    -skvalitnenie vybavenia školy

    Zamestnanci požiadajte mzdárku v práci o tlačivá, ktoré stačí podpísané doniesť do školy, živnostníci a firmy môžete darovať 2% priamo cez DP.

    Tlačivo na stiahnutie:

    https://drive.google.com/file/d/1DckvhxamXWuOxG0ebg_kcKJqf1-xAgvD/view?usp=sharing

    IČO: 36167282 a názov: Včielka n.f.

    Ďakujeme.

    Neinvestičný fond Včielka

  • Deň otvorených dverí

  • Hviezdoslavov Kubín

    Každý rok sa v našej škole koná školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Svoje nadanie a recitačné schopnosti tento rok 12. marca 2024 predviedlo niekoľko súťažiacich. Recitátori  súťažili  v prednese poézie . Žiaci príjemne prekvapili výberom textov, umeleckým podaním, vtipnými pointami či prácou s publikom. Úspešní účastníci školského kola : Slávko Maxa, Bhumi Múková, Veronika Sedláková, Katka Oravcová boli odmenení diplomami a krásnymi knižkami. Blahoželáme.

  • Karneval

    Fašiangy sú obdobím zábavy a maškarných karnevalov.V jedno fašiangové popoludnie sa v ŠKD žiaci našej školy premenili na rôzne rozprávkové bytosti. Trieda sa zrazu rozjasnila farebnými stuhami, balónmi, rôznými maskami,ožila detskou vravou a veselou hudbou. Po prehliadke masiek si deti zatancovali, zasúťažili a pomaškrtili na rôznych dobrotách.Najkrajšie masky boli odmenené peknými cenami a diplomami.Z ceny útechy sa tešili ostatné masky. Karneval sa deťom veľmi páčil a už teraz sa tešia na ten ďalší v budúcom školskom roku.

  • Karneval

    "Na známosť sa všetkým dáva, mimoriadne vážna správa: ako každý rok v tomto čase, fašiangy tu máme zase." 

    Dňa 16.2.2024 ( v piatok) sa uskutoční v ŠKD KARNEVAL pre všetkých žiakov našej školy. 

  • Odhlasovanie zo stravy

    Vážení rodičia, pri odhlasovaní žiaka zo stravy došlo k zmenám.

    Žiakov budete odhlasovať SMS na číslo telefónu: 0948 045 466.

    Do SMS napíšete presne od ktorého dňa a do ktorého dňa bude žiak chýbať, či prídete po obed alebo nie. Ak v SMS nebude napísané, či po obed prídete, obed bude započítaný rodičovi, ale nebude rodičovi vydaný.

    Príklad: „Vyhlasujem Meno žiaka zo stravy od 9.2.2024 do 14.2.2024 (vrátane).Po obed prídem/neprídem. Meno rodiča.“

    Ak 15.2.2024 žiak nepríde na obed, bude rátaný, keďže nebol od 15.2.2024 odhlásený.

    Prihlásiť sa na stravovanie, alebo odhlásiť sa zo stravovania je potrebné vopred najneskôr do 14,00 hod. v predchádzajúci deň. Odhlásiť zo stravy nie je možné v daný stravovací deň a to z dôvodu dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov pre školské stravovanie ( Zásady správnej výrobnej praxe – HACCP, objednávanie mäsa, zásobovanie potravinami a pod.)

    V prvý deň choroby žiaka prvý deň PN je možné neodhlásenú stravu odobrať do jednorazového obalu.

    Za neodobratú stravu a včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje.

    Ak odhlásite žiaka v pondelok do 8,00 hod. zo stravy, žiak bude odhlásený, nemusíte chodiť pre stravu.  E.Tuhrinská / ved. ŠJ/

  • Chrípkové prázdniny

    Riaditeľstvo ZŠ v Kokošovciach oznamuje, že z  dôvodu vysokého výskytu respiračných ochorení sú po dohode so zriaďovateľom a  RÚVZ v Prešove  na škole vyhlásené

     chrípkové prázdniny

    od 30.1.2024 (utorok)  do 2.2.2024 ( piatok)

    na základe metodického pokynu č.15/2005-R MŠ SR.

     Nástup do školy je  v pondelok  5.2. 2024.

    Zároveň oznamujeme, že z uvedeného dôvodu bude prerušená aj prevádzka ŠKD a školskej jedálne. Všetci stravníci sú zo stravy hromadne odhlásení.

     

  • POZDRAV

  • Hry na snehu v ŠKD

    Padá ,padá biely sniežik na lesy a stráne....

  • Vianočná rozprávka

    20.12.2023 sme pre žiakov pripravili vianočné prekvapenie v podobe  divadelného predstavenia Vianočná rozprávka. Predstavenie divadla Portál  sa deťom veľmi páčilo, čo prejavili veľkým potleskom.

  • Stretnutie so záchranárom a hasičmi

    Dňa 14 decembra 2023 sa žiaci našej školy stretli  so záchranárom a hasičmi DHZ z Kokošoviec.ktorí im ukázali zdravotnícke vybavenie pri poskytovaní prvej pomoci v teréne.Predviedli prvé základné vyšetrenia zraneného. Svoj výklad doprevádzali praktickými ukážkami. Veľa informácii bolo spojených s poskytnutím prvej pomoci.Deti si vyskúšali fixáciu a prenos na lehátku, resusitáciu (masáž srdca a umelé dýchanie),...Na záver stretnutia si deti mohli vyskúšať sedenie v požiarníckom aute. Ďakujeme p. Zálehovi a p. Skičkovi za nezabudnuteľný zážitok. Od tejto chvíle vyrastajú v našej škole ,,malí hasiči a záchranári."

  • Stretnutie s Mikulášom, mikulášske trhy

    Aj tento rok  navštívil našu obec Mikuláš , aby sa potešil kultúrnym programom, ktorý  si pre neho pripravili deti  ZŠ a MŠ. Za krásne básne, pesničky, tanec, scénky  ich odmenil balíčkami  sladkostí. Deti mu  na oplátku otvorili svoje  srdiečko plné radosti a detských snov...

     Mikulášsku atmosféru dodali aj mikulášske trhy, na ktorých nechýbal  punč a kapustnica. Ďakujeme všetkým rodičom a zamestnancom , ktorí prispeli do mikulášskych trhov výrobkami zo svojej tvorivej dielne čím podporili ZŠ. Ďakujeme. ❤️

     

  • Pozdrav od Mikuláša

    6.decembra sme dostali balík od Mikuláša pre ,,poslušníkov" ZŠ v Kokošovciach.Pri jeho rozbaľovaní sa nám cez videohovor prihovoril sv. Mikuláš zo svojej čarovnej pracovne z ktorej pozoruje deti na celom svete, porozprával deťom príbeh sviečok z adventného venca.Deti boli ním obdarované listom a certifikátom malého poslušníka,vianočnými záložkami do kníh, perom a zápisníčkom.Deti ostali  milo prekvapené a na stretnutie s Mikulášom sa už tešia opäť  o rok.

     

  • ,,Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok"

    Milí rodičia, aj tento rok sa naša škola zapojila do projektu ,,Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok" Ďakujeme všetkým zúčastneným ktorí sa stali  anjelmi pre osamelých seniorov v domovoch dôchodcov a naplnenými krabičkami im vrátili  do životov kúsok Vianoc. ĎAKUJEME  ❤️❤️❤️

  • Mikulášske trhy

  • Záložka spája školy

    Aj tento rok sme  sa zapojili do projektu Záložka do knihy spája školy s témou ,,Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov". Deti vyrábali záložky, ktoré sme následne odoslali žiakom pridelenej partnerskej ZŠ a MŠ pri zdravotníckom zariadení Nitra.  Najväčším prínosom pre našich žiakov je vedomie, že obdarujeme našich kamarátov z partnerskej školy.

  • Altánok-učebňa v prírode

  • Jabĺčkový deň

     Svetový deň jablka sme si u nás v škole pripomenuli 21.októbra.  Takmer všetci si v tento deň doniesli na desiatu jabĺčko. Skôr ako ho zjedli, každý si ho krásne vyleštil, aby bolo na výstave najkrajšie. Výstavku sme urobili na chodbe. Tu mohli všetci jabĺčka obdivovať. Z každej triedy sme vybrali to najkrajšie a po ochutnávke aj najchutnejšie jabĺčko.Tie boli odmenené vecnými cenami. Niektorí žiaci boli dokonca celí oblečení v  "jabĺčkových" farbách. Na vyučovacích hodinách sme riešili rôzne jabĺčkové úlohy, vytvárali sme obrázky s jablkami, zatancovali sme si jabĺčkový tanec, zaspievali sme si pesničky o jabĺčkach...Pozreli sme si zaujímavé prezentácie a videá, z ktorých sa deti o jabĺčkach všeličo dozvedeli , čo ešte doposiaľ nevedeli. Do akcie sa zapojili aj niektorí rodičia - teda maminy,  upiekli nám výborné jablkové koláče, pripravili rôzne jabĺčkové dobroty... Ďakujeme.

  • Jesenné tvorenie

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Kokošovce
    Kokošovce 121,082 52
  • +421 x 0517798112

Fotogaléria