Lorem Ipsum

Kalendár

Narodeniny a meniny

Dnes (Štvrtok 25.4.2024)
Mgr. Marcel Záleha

Novinky

  • Zápis detí do 1.ročníka sa uskutoční elektronicky už od

    1.4.2024- 30.4.2024

    na: https://zskokosovce.edupage.org/? ( el. prihláška, vyplniť, odoslať)

    S vytlačenou prihláškou podpísanou oboma rodičmi , rodným listom dieťaťa, občianskym preukazom rodiča sa na Vás tešíme osobne 4. apríla 2024 od 14:00 – 17:00 v škole. Prihlášku môžeme spoločne vypísať a vytlačiť aj v škole počas zápisu. Zápis sa uskutoční v daný deň za účasti dieťaťa.

  •  2% z dane

    Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj náš neinvestičný fond Včielka.

    Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.

    Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2 %!

    Finančné prostriedky budú použité na účely:

    -skvalitnenia výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

    -skvalitnenie vybavenia školy

    Zamestnanci požiadajte mzdárku v práci o tlačivá, ktoré stačí podpísané doniesť do školy, živnostníci a firmy môžete darovať 2% priamo cez DP.

  • Svetový deň zdravia sme si v našej škole pripomenuli vychádzkou do krásnej prírody v rekreačnej oblasti Sigord.

  • Naša škola sa v tomto školskom roku zapojila do projektu Zdravý úsmev. Cieľom projektu je výchova žiakov k ústnemu zdraviu. Tento projekt má napomôcť rozvoju preventívnej starostlivosti dieťaťa o vlastné zúbky už v jeho najútlejšom veku. Prevencia vedie k zníženiu výskytu zubných kazov u detí a tým aj k zníženiu nákladov na ich liečbu. Výchovou k ústnemu zdraviu sa predíde celkových ochoreniam dieťaťa následkom infekcie šíriacej sa z hnisavých ložísk pokazených zubov.

  • 22. marca sa od roku 1993 po celom svete oslavuje Svetový deň vody. Valné zhromaždenie OSN vyhlásilo tento deň na pripomenutie si dôležitosti vody pre celú našu planétu, ktorá je v mnohých krajinách nedostupná v potrebnej kvalite a poukazuje na starostlivosť a ochranu vodných zdrojov na Zemi.Aj žiaci našej školy si pripomenuli tento deň celodennými aktivitami .

Novinky

Kalendár

Narodeniny a meniny

Dnes (Štvrtok 25.4.2024)
Mgr. Marcel Záleha

Štvrtok 25. 4. 2024

Kontakt

  • Základná škola Kokošovce
    Kokošovce 121,082 52
  • +421 x 0517798112

Mapa

Počet návštev: 340695
  • Mikulášske trhy

  • Záložka spája školy

    Aj tento rok sme  sa zapojili do projektu Záložka do knihy spája školy s témou ,,Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov". Deti vyrábali záložky, ktoré sme následne odoslali žiakom pridelenej partnerskej ZŠ a MŠ pri zdravotníckom zariadení Nitra.  Najväčším prínosom pre našich žiakov je vedomie, že obdarujeme našich kamarátov z partnerskej školy.

  • Altánok-učebňa v prírode

  • Jabĺčkový deň

     Svetový deň jablka sme si u nás v škole pripomenuli 21.októbra.  Takmer všetci si v tento deň doniesli na desiatu jabĺčko. Skôr ako ho zjedli, každý si ho krásne vyleštil, aby bolo na výstave najkrajšie. Výstavku sme urobili na chodbe. Tu mohli všetci jabĺčka obdivovať. Z každej triedy sme vybrali to najkrajšie a po ochutnávke aj najchutnejšie jabĺčko.Tie boli odmenené vecnými cenami. Niektorí žiaci boli dokonca celí oblečení v  "jabĺčkových" farbách. Na vyučovacích hodinách sme riešili rôzne jabĺčkové úlohy, vytvárali sme obrázky s jablkami, zatancovali sme si jabĺčkový tanec, zaspievali sme si pesničky o jabĺčkach...Pozreli sme si zaujímavé prezentácie a videá, z ktorých sa deti o jabĺčkach všeličo dozvedeli , čo ešte doposiaľ nevedeli. Do akcie sa zapojili aj niektorí rodičia - teda maminy,  upiekli nám výborné jablkové koláče, pripravili rôzne jabĺčkové dobroty... Ďakujeme.

  • Jesenné tvorenie

  • Kto vyplazuje oči?

    O tom, ako slimák vyzerá , čím sa živí, čo zvykne robiť počas dňa sa mohli deti presvedčiť samé.Ďakujeme Laurinke za to, že priniesla do školy dvoch slimákov afrických, ktorých deti pozorovali počas celého dňa.

  • Mesiac úcty k starším

    Október je venovaný úcte k starším ľuďom. Deti  pri tejto príležitosti vyrobili v ŠKD krásne pozdravy pre svojich starých rodičov, aby sa im poďakovali za ich lásku a starostlivosť.

  • Reformy Márie Terézie

    Takto si naši štvrtáci predstavujú panovníčku Máriu Teréziu...

  • Maťko a Kubko v oriente

    25.10.2023 nás v škole navštívilo divadielko Gašparko.Zahrali nám rozprávku Maťko a Kubko v oriente.Rozprávka sa deťom veľmi páčila, ako aj bábky , ktoré si mohli vyskúšať ovládať.

     

     

  • Jesenná rodinná tvorivosť

    Ďakujeme všetkým žiakom a ich rodinným príslušníkom za zapojenie sa do súťaže o najkrajšieho  rozprávkového tekvičkového svetlonosa.Niektorým sa podarilo vytvoriť krásne umelecké diela, ktoré nám spestrili našu jesennú výzdobu v škole.Za krásne výtvory boli žiaci odmenení peknými vecnými cenami.

  • Sférické kino-Molekulárium

    Nový spôsob vzdelávania pre deti sa realizuje aj na našej škole.  3.októbra  2023 si žiaci pozreli náučnú rozprávku Molekulárium prostredníctvom sférického kina, ktorý vo vnútri kupoly poskytuje neuveriteľný pohľad zo života zvierat žijúcich pod zemou, ktorého sa žiaci stávajú súčasťou.Sférický projekčný systém vnútri kupoly poskytuje neuveriteľný 360° výhľad, aký nemôže poskytnúť žiadne dnešné kino. Jeho cieľom je inšpirovať deti k prirodzenému osvojovaniu si informácií. Filmy deti vťahujú do deja a zároveň poskytujú vzdelávací obsah.Žiakom sa premietanie veľmi páčilo a bol to pre nich neuveriteľný zážitok.

  • Dopravná výchova v ZŠ

  • Didaktické hry v prírode

    Dňa 11.9.2023 sme pre žiakov pripravili Didaktické hry v prírode . Po cyklistickom chodníku sme sa presunuli  na lúku pri vodnej nádrži Sigord. Prešli sme ,,Sigordské kolečko" okolo nádrže, kde sme sa z náučných tabúľ dozvedeli o živočíchoch žijúcich nielen vo vode, ale aj v blízkom okolí.Na lúke sme si žiakov rozdelili do dvoch družstiev, v ktorých si zmerali sily v rôznych športových disciplínach.

  • Slávnostné otvorenie šk.roka 2023/2024

    V pondelok 4. septembra 2023 sa opäť otvorila brána našej základnej školy a deti sa nám opäť zbehli do svojich školských lavíc.

    Pani starostka Ing.Anna Sedláková a pani riaditeľka Mgr.G. Leláková  privítali  všetkých žiakov opäť v  škole, zvlášť prváčikov, ktorí už  vytúžene čakali na svoj prvý školský deň i prvé zvonenie. Zapriali im veľa úspechov, chuti do učenia a radostných dní v škole. Po zložení  sľubu  p. riaditeľka pasovala prváčikov za žiakov základnej školy, rozdala im ako pamiatku na tento deň medaile, uvítací list a taštičku s darčekmi. Pán starosta odovzdal rodičom prvákov 50 eur na učebné pomôcky. Žiaci sa rozdelili do svojich tried, kde dostali ďalšie pokyny od svojich triednych učiteliek .

    Prajeme všetkým žiakom, rodičom a priateľom školy hlavne zdravý, krásnymi zážitkami naplnený školský rok 2023/2024.

     

  • Otvorenie šk. roka 2023/2024

    Otvorenie šk. roka 2023/2024

    Milí rodičia, slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční dňa 4.9.2023 o 8:30 hod. v budove školy. ŠKD a strava bude od 5.9. 2023.

     

  • OZNAM

     Prosím rodičov, ktorých deti sa budú v šk. roku 2023/2024 stravovať v ŠJ, aby si stiahli, vytlačili, vypísali stravný lístok a podpísaný oboma rodičmi doniesli v prvý deň nástupu do ZŠ (4.9.2023).  
  • Učebné pomôcky na šk. rok 2023/2024

    1. ročník

    Zošity: SJL, DIKTÁTY- č.511 5 ks, s pomocnou liňajkou-  č. 511- 5 ks, MAT.-  č.512 -5 ks, PVO , NBV, ANJ-  č. 520- 4 ks, slovníček - č.624- 1ks, notový zošit -1ks, veľký čistý zošit- č. 440- 1 ks,

    V peračníku : 3 ceruzy č.1, nožnice, farbičky (hrubé aspoň 6 farieb), guma, strúhadlo, dlhé pravítko.

    Pomôcky na VYV:lepidlo 2ks (tyčinka), nožnice s tupým koncom 1 ks, plastelína, obrus, vodové a temperové farby, paleta na temperové farby, 2 okrúhle štetce, 2 ploché štetce rôznej hrúbky, nádoba na vodu, mastný pastel,suchý pastel, pracovná zástera (tričko) , škatuľa s menom.

    Vrecúško na TSV: biele tričko s krátkym rukávom, biele ponožky, krátke nohavice ,samostatné teplákové nohavice, tepláková bunda, cvičky+ tenisky ( botasky), vrecúško na úbor

    Hygienické vrecúško: pohár, zubná pasta a kefka, tekuté  mydlo ,hygienické vreckovky (v krabičke vyťahovacie), servítky

    Prezúvky so svetlou podrážkou celé uzatvorené(nie šľapky, a sandále.)+prezúvky do ŠJ

    Jeden balík kancelárskeho papiera

    VŠETKY POMÔCKY OZNAČIŤ MENOM!

    2. ročník

    Zošity: SJL, Č, PVO, DIKTÁTY, ANJ, NBV - č.512 -10-15 ks; MATEMATIKA - č.523 -5 ks; GEOMETRIA -čistý malý zošit -č.520- 1ks+malá podložka ; slovníček č.624 -1ks; notový zošit -1ks.

    V peračníku : 2  gumovacie atramentové perá, 2 ceruzy č.2, zelené pero, nožnice, farbičky (hrubé aspoň 6 farieb), guma, strúhadlo, dlhé pravítko.

    Pomôcky na VYV: lepidlo 2ks (tyčinka), nožnice s tupým koncom 1 ks, plastelína, obrus, vodové a temperové farby, paleta na temperové farby, 2 okrúhle štetce, 2 ploché štetce rôznej hrúbky, nádoba na vodu,suchý pastel, mastný pastel, tuš, pracovná zástera (tričko) ,škatuľa s menom.

    Vrecúško na TSV: biele tričko s krátkym rukávom, biele ponožky, krátke nohavice, samostatné teplákové nohavice, tepláková bunda, cvičky+ tenisky ( botasky) vrecúško na úbor

    Hygienické vrecúško: pohár, zubná pasta a kefka,  tekuté mydlo, hygienické vreckovky (v krabičke vyťahovacie), servítky

    Prezuvky so svetlou podrážkou celé uzatvorené ( nie šľapky a sandále) + prezuvky do ŠJ

    Jeden balík kancelárskeho papiera

    VŠETKY POMÔCKY OZNAČIŤ MENOM!

    3. ročník

    Zošity : SJL, PDA, VLA, Diktáty, MAT - č. 523- 20 ks; Geometria + podložka - č.520- 1 ks; slovníček -č.624 -1 ks; notový zošit - 1 ks, ANJ- veľký čistý zošit -1ks

    V peračníku : atramentové pero bombičkové -2ks,zmizík,prepisovacie pero modré, zelené pero, 2 ceruzy č. 2, farbičky (hrubé aspoň 6 farieb), guma, strúhadlo, nožnice. Na geometriu - 1 trojuholník s ryskou a 1 rovné pravítko, kružidlo.

    Výtvarná výchova :vodové farby + 2 okrúhle štetce rôznej hrúbky, temperové farby + 2 ploché štetce rôznej hrúbky, paleta na temperové farby,suchý pastel, mastný pastel, tuš, 2 ks lepidlo (tyčinka), nožnice, plastová nádoba na vodu, plastový obrus, zásterku alebo staré tričko , handrička na utieranie štetca, pomôcky do škatule s menom. 

    Telesná výchova : biele tričko s krátkym rukávom, biele ponožky, krátke nohavice, samostatné teplákové nohavice, tepláková bunda, cvičky+ tenisky ( botasky), vrecúško na úbor

    Hygienické vrecúško : hygienické vreckovky(v krabičke vyťahovacie), zubnú kefku, pastu a pohár, tekuté mydlo, servítky

    Prezuvky so svetlou podrážkou celé uzavreté ( nie šľapky a sandále)+ prezuvky do ŠJ

    Jeden balík kancelárskeho papiera

    VŠETKY POMÔCKY OZNAČIŤ MENOM!

    4. ročník

    Zošity : SJL, PDA, VLA, , NBV,Diktáty -č. 523 -15 ks; MAT, Matematické rozcvičky - č.544 (564)- 3ks; Geometria + podložka -č. 520 -1 ks; slovníček- č.624- 1 ks; notový zošit 1 ks; ANJ-veľký čistý zošit-1ks

    V peračníku : atramentové bombičkové pero -2ks,zmizík, prepisovacie pero modré, farebné perá/ zelené, červené.../ 2 ceruzy č. 2, farbičky (hrubé aspoň 6 farieb), guma, strúhadlo, nožnice. Na geometriu - 1 trojuholník s ryskou a 1 rovné pravítko, kružidlo.

    Výtvarná výchova : vodové farby + 2 okrúhle štetce rôznej hrúbky, temperové farby + 2 ploché štetce rôznej hrúbky, paleta na temperové farby,suchý pastel, mastný pastel, tuš, 2 ks lepidlo (tyčinka+ tekuté lepidlo vo fľaštičke), nožnice, plastová nádoba na vodu, plastový obrus, zásterku alebo staré tričko , handrička na utieranie štetca, škatuľa s menom. 

    Telesná výchova : biele tričko s krátkym rukávom, biele ponožky, krátke nohavice ,samostatné teplákové nohavice, tepláková bunda, cvičky + tenisky/ botasky/, vrecúško na úbor

    Hygienické vrecúško :  hygienické vreckovky( v krabičke vyťahovacie), zubnú kefku, pastu a pohár,  mydlo, servítky

    Prezuvky so svetlou podrážkou celé uzavreté( nie šľapky a sandále)+ prezuvky do ŠJ

    Jeden balík kancelárskeho papiera

    VŠETKY POMÔCKY OZNAČIŤ MENOM! 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

    ​​​​​​​

     

     

  • Kolektív ZŠ Kokošovce Vám želá krásne prežitie letných prázdnin.

  • Slávnostné ukončenie šk. roka 2022/2023

  • Rozlúčka so štvrtákmi

    V stredu 28. júna sa naši milí štvrtáci lúčili so školou, s  mladšími spolužiakmi a so svojimi učiteľmi. Na rozlúčku si pripravili krásny kultúrny program, ktorý nás dojal až k slzičkám. Ďakujeme im za pekný kultúrny zážitok  a prajeme im, aby svoje vedomosti uplatnili v ďalšom štúdiu a na našu školu  spomínali vždy v dobrom. 

     

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Kokošovce
    Kokošovce 121,082 52
  • +421 x 0517798112

Fotogaléria